Net een woning gekocht en alles lijkt in kannen en kruiken. Tot u op een avond ineens een ronde vlek op het plafond ziet… lekkage. Wat nu? 

In deze blog leggen wij u het één en ander uit over verborgen gebreken na de aankoop een woning en geven wij u tips om hier mee om te gaan.

Wat betekent ‘verborgen gebreken’ en kunt u het voor zijn?

De naam zegt het eigenlijk al, het is een gebrek in de woning die niet direct opvalt. Als koper heeft u echter wel een onderzoek plicht. Het is goed om een extra persoon mee te nemen bij uw bezichtiging die bouwkundig inzicht heeft. Zo kunt u samen de woning op verborgen gebreken controleren. Lukt dat niet dan kunt u eventueel een bouwkundig onderzoek door een deskundig bedrijf uit laten voeren. 

Kijk er ook zorgvuldig naar bij de oplevering van de woning. Wanneer de overdracht van de woning heeft plaatsgevonden en u ontdekt daarna alsnog een verborgen gebrek, dan is het aan u om aan te tonen dat de verkoper al van dit gebrek op de hoogte was en u het zelf niet eerder heeft kunnen ontdekken.

Rechtsbijstandverzekering

Mocht er na de koop van de woning toch een verborgen gebrek zijn, dan is het goed om verzekerd te zijn. Een rechtsbijstandverzekering kan u hierbij helpen. Wel ligt het eraan welke dekking u heeft of kiest bij uw rechtsbijstandsverzekering. Het is goed om u voor de aankoop alvast te laten informeren.

Meer informatie over waar u aan moet denken bij het kopen van een woning? 

Wij vinden het belangrijk dat u goed en duidelijk bent geïnformeerd over uw mogelijkheden rondom een hypotheek en verzekeringen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 
Afspraak maken? Klik hier.

Graag tot snel!

Groet,

Objectief Nijkerk
Hypotheken & Verzekeringen

Pin It on Pinterest