Bevind jij je op glad ijs, of ben je zeker van je zaak?

Ondernemers risico’s en verzekeringen

Ondernemen brengt kansen en risico’s met zich mee. Voor uw bedrijf, maar ook voor u persoonlijk. Het is goed om inzicht te hebben in uw ondernemers risico’s en verzekeringsmogelijkheden.

Voorbereiden op onverwachte situaties

Als ondernemer loop je een aantal financiële risico’s. Voor een aantal van deze ondernemers risico’s is het een must om een verzekering af te sluiten, omdat het risico om deze zelf te dragen te groot is. Voor andere risico’s kun je hier misschien wel voor kiezen. Je bepaalt bij veel verzekeringen zelf hoe je jezelf wilt verzekeren. Samen met jou bekijken wij jouw mogelijkheden.

Objectief hypotheken en verzekeringen geef je objectief en onafhankelijk advies over hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op onverwachte situaties. En dat is maatwerk, want iedere ondernemer is immers uniek. Om je een goed advies te kunnen geven, doorlopen wij samen met jou het adviestraject. Tijdens dit traject bespreken we de volgende stappen:

  • Welke algemene risico’s loopt jij?
  • Wat zijn jouw specifieke bedrijfsrisico’s?
  • Welke preventiemaatregelen bestaan er voor jouw onderneming?
  • Wat zijn de algemene leveringsvoorwaarden?
  • Wil je jezelf wel of niet verzekeren voor jouw ondernemers risico’s?

Ondernemersverzekeringen

Ondernemers-verzekeringen

Om de financiële risico’s die je loopt met jouw onderneming te verkleinen, zijn er verschillende ondernemers verzekeringen. Objectief Hypotheken en Verzekeringen vindt het belangrijk om samen met jou goed te kijken naar de risico’s die je loopt met jouw onderneming. Wij bespreken hierbij de mogelijkheden en noodzakelijkheden, zodat je kunt bepalen welk risico je zelf wilt dragen of juist wilt verzekeren.

Schade en letsel verzekeringen voor ondernemers

Een aanprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt de schade die kan ontstaan wanneer je tijdens jouw werk schade aan een ander toebrengt. Dit is de zogenaamde zaakschade en letselschade. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de vermogensschade die je aan derden toebrengt door de uitoefening van jouw beroep.

Als je als ondernemer geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt, heeft dit grote gevolgen voor jouw inkomen en mogelijk zelfs voor jouw onderneming. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering dek je de financiële risico’s.

Pensioen of oude dag voorzieningen voor ondernemers

In sommige bedrijfstakken ben je verplicht om deel te nemen aan het pensioenfonds van die bedrijfstak. Is dat niet het geval, dan moet je zelf zorgen voor jouw pensioen. Dit kan bijvoorbeeld via een lijfrenteverzekering.

Verzekeringen omtrent de bedrijfshuisvesting

Heb je een bedrijfspand, dan ben je meestal verplicht om deze te verzekeren met een gebouwenverzekering. Deze verzekering dekt de schade aan jouw pand door brand, blikseminslag of ontploffing. Jouw gebouwverzekering is nauw verweven met jouw inventarisverzekering en eventueel de bedrijfsschadeverzekering.

Met een opstal- en inventarisverzekering dek je de schade die door brand of inbraak is ontstaan aan de voorraden en bedrijfsinventaris in jouw pand.

Auto(‘s) van de zaak

Ieder Nederlands motorvoertuig dient tenminste verzekerd te zijn met een autoverzekering met wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit geldt dus ook voor bedrijfsauto‘s.

Conflicten met werknemers, leveranciers, overheid of zakenpartners

Heb je een rechtsbijstandverzekering, dan regelt de verzekeraar dat je juridische hulp krijgt bij conflicten met werknemers, leveranciers, de overheid of zakenpartners. Een verzekering voor ziekteverzuim dekt de kosten die je als werkgever verplicht bent om door te betalen aan jouw medewerker tijdens de eerste twee jaar van diens ziekte.

Welke risico’s loop jij met jouw bedrijf en welke ondernemersverzekeringen passen bij jouw onderneming? Neem gerust contact met ons op om deze in kaart te brengen.