Na lang zoeken heeft u een woning op het oog en wel een nieuwbouwwoning. Wauw! Een woning waar u de eerste bewoner van gaat worden, het helemaal mag gaan inrichten naar uw smaak en niet eerst hoeft af te breken, maar direct kan beginnen met opbouwen. 

Maar hoe werkt dat eigenlijk bij het kopen van een nieuwbouwwoning? Wat komt er allemaal bij kijken en hoe zit het als u nóg een woning heeft?

Er als de kippen bij zijn…

Tegenwoordig kunt u niet snel genoeg zijn of de woning waar u het oog op heeft laten vallen gaat aan uw neus voorbij. Maar… u bent ingeloot en nu toch de gelukkige eigenaar van een nieuwbouwwoning. U kunt het bijna niet geloven. Maar wat nu? Nu moet u een hoop regelen.
Is het uw eerste nieuwbouwwoning dan gaat u het liefst meteen naar een woonboulevard, maar heeft u nog een woning dan dient deze natuurlijk verkocht te worden. Objectief kan u hierin eventueel begeleiden.

Kosten bij een nieuwbouwwoning

Een voordeel van het kopen van een nieuwbouwwoning is, dat u geen overdrachtsbelasting betaalt. U koopt de woning ‘vrij op naam’ (v.o.n.) zoals het zo mooi genoemd wordt. Wel zijn er weer andere kosten die erbij komen, zoals onder andere:

  • inschrijfkosten van het eigendom bij het Kadaster
  • bouwrente
  • meerwerk (bijv. uitbouw/garage)

Overbruggingsperiode

Eigen woning en een nieuwbouwwoning gekocht? Het kan langere tijd in beslag nemen voordat een nieuwbouwwoning klaar is. Wel begint u al met betalen vanaf het moment dat u eigenaar wordt van de grond waarop uw nieuwbouwwoning op gebouwd gaat worden. Tijdens deze periode van bouwen kunt u te maken krijgen met dubbele kosten. Samen kunnen wij bekijken wat er mogelijk is om de lasten zo beperkt mogelijk te houden en u aan te geven welke kosten u bij uw belastingaangifte kunt aftrekken.

Gericht advies

Goed hypotheekadvies is van belang. Om aan te geven waar u op moet letten en een eerste indicatie van uw maandlasten te geven, krijgt u eerst van #objectief een gratis hypotheekgesprek. Zo weet u snel waar u aan toe bent. Meer informatie of een afspraak maken? Klik hier.

Objectief Nijkerk kijkt vooruit.

Groet,
Objectief Nijkerk

Pin It on Pinterest