Het lijkt wel of we op dit moment niet anders horen: Verduurzamen van uw koopwoning. Vooral sinds het afgelopen half jaar gas- en energieprijzen enorm zijn gestegen. “Verduurzamen is beter voor uw portemonnee, maar ook beter voor het milieu”, wordt er vooral door de media gezegd. Maar u moet de kosten wel eerst uitgeven voor u het merkt in uw portemonnee. 

Wat is verduurzamen?

Dit betekent letterlijk ‘duurzaam maken’. Wat u het beste kunt verduurzamen in uw woning is per woning verschillend. Heeft u een oudere woning bekijk dan of het al dubbel glas heeft, de muren geïsoleerd zijn of het dak van de zolder? Zijn er naden en kieren waardoor er tocht binnenkomt dan kunt u dit wat makkelijker oplossen met tochtstrippen en kit. Is dit allemaal op orde dan kunt u kijken naar zonnepanelen of een warmtepomp.  

Maar hoe zit het financieel? 

Nu het leven duurder wordt lijkt een uitgave zoals het verduurzamen van uw woning niet direct op uw prioriteitenlijstje te staan. Begrijpelijk. Maar kijk dan vooral naar wat wél kan! Naden en kieren tegengaan zijn de laagste kosten. Maar de kosten van dubbel glas, uw spouwmuur isoleren, zonnepanelen of het aanschaffen van een warmtepomp liggen veel hoger. Wellicht kunt u deze kosten financieren via onderstaande tips: 

  • Spaargeld
  • Familielening
  • Hypotheek uitbreiden
  • Subsidie aanvragen

ISDE-subsidie

De ISDE-subsidie is een subsidie voor ‘duurzame energie en energiebesparing koopwoning’. Met de ISDE- subsidie kunt u uw koopwoning laten isoleren, een zonneboiler of een warmtepomp aanschaffen, uw woning laten aansluiten op een warmtenet. Klik voor meer informatie over deze subsidie op onderstaande link: https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en-regelingen/productbeschrijvingen/subsidie-voor-zonneboiler-warmtepomp-pelletkachel-of-biomassaketel

Duurzaamheidsloket gemeente

Per gemeente zijn er duurzaamheidsloketten beschikbaar. Het is raadzaam hier eerst te informeren welke mogelijkheden de gemeente u biedt. Daarnaast kunnen zij u informeren over de eisen en wat een handige aanpak is. In de regio rondom Nijkerk kunt u hiervoor de volgende websites raadplegen:

www.veluweduurzaam.nl

www.duurzaam-nijkerk.nl

Hypotheek uitbreiden of uw overwaarde gebruiken? 

Wij helpen het graag overzichtelijk voor u te maken en heten daarom niet voor niets ‘Objectief’. 
Dit betekent dat wij Objectief kijken en ook blijven kijken. Wij kijken naar uw leefsituatie en uw inkomens. Wij kijken wat er eventueel mogelijk is en wat bij u past. Voor nu en in de toekomst. Want naast wonen in een mooie woning wilt u toch ook nog graag leuke dingen blijven doen. 

Meer informatie of een afspraak maken voor advies in uw hypotheken of verzekeringen? 
Wij willen het graag voor u in kaart brengen en bekijken daarmee ook direct of de verzekeringen passen bij uw huidige leefsituatie.

Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Graag tot snel!

Groet,

Objectief Nijkerk
Hypotheken & Verzekeringen

Pin It on Pinterest