Waar moet u op letten?
Heeft u uw droomwoning eindelijk gevonden, zijn er meer kapers op de kust voor diezelfde woning. Wat gebeurt er dan al snel? Overbieden.
De verkoper van de woning vindt dit natuurlijk geen probleem. Hoe meer de verkoper voor de woning kan ontvangen, hoe meer mogelijkheden voor hem voor een andere woning.
Maar hoe zit dit voor u als koper? Waar moet u op letten bij overbieden? Wij hebben een aantal punten voor u op een rij gezet.

Maximale hypotheek en maandelijkse lasten.
Veel mensen checken online hun maximale hypotheek. U moet wel oppassen dat u zich niet snel rijk rekent. Want houdt deze online hypotheekcheck ook rekening met al uw andere lasten en eventuele BKR-registratie? En wilt u naast het betalen van uw hypotheek ook nog kunnen sparen en genieten van het leven, door zo nu en dan leuke uitstapjes te maken? Het is daarom van groot belang u zich eerst door een hypotheekspecialist laat adviseren. 

Houd spaargeld achter de hand.
Yes! U heeft de woning gekocht waar uw eerste keuze op viel. Gelukkig heeft u ook spaargeld achter de hand, want de kosten koper dient u zelf te betalen. En wanneer u biedt boven de vraagprijs, bestaat de kans dat de woning lager wordt getaxeerd, waardoor u nog meer eigen geld moet inbrengen.
En dan de inrichting nog. Wellicht moet er nog wat verbouwd worden? En vergeet de onvoorziene kosten niet. Het gebeurt regelmatig dat er iets stuk gaat waar u geen rekening mee gehouden heeft, maar wat wel direct gemaakt moet worden. Het zou zonde zijn als u hiervoor geld zou moeten lenen. Daarom is een spaarpotje wel erg fijn. 

Houd rekening met de toekomst
De woning die u gezien heeft, is misschien nu veel waard. Maar blijft dit ook zo? Als u meer biedt dan de vraagprijs, dan bestaat er een kans dat de woning in de toekomst onder water staat. Dit betekent dat uw hypotheekschuld hoger is dan de woningwaarde. Mocht u dan een aantal jaren later willen verhuizen naar een andere woning, dan is de woning misschien niet meer waard dan toen u de woning kocht. Denk wat verder voor de toekomst

Objectief Nijkerk kan u helpen!
Bent u van plan een woning te kopen en wilt u graag weten wat u kunt bieden? Laat ons dan van tevoren uw financiële situatie nakijken, zodat u zekerder de onderhandelingen in kunt gaan. 

Meer informatie of graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen de mogelijkheden bekijken.

Objectief Nijkerk kijkt vooruit.

Groet,
Bas van den Berg

Pin It on Pinterest