Goede vraag! De rente is nog steeds laag. En wij begrijpen heel goed dat u deze vraag stelt. Maar het gaat natuurlijk verder dan alleen een lage hypotheekrente. Een ander huis kopen brengt ook weer kosten met zich mee. Waar doet u verstandig aan? Als u al fijn woont, dan is het oversluiten van een hypotheek misschien mogelijk. Wij hebben een aantal opties voor u op een rij gezet. 

Hypotheek oversluiten

Een mogelijkheid is wellicht het oversluiten van uw hypotheek. U zet dan uw huidige hypotheek om naar een andere hypotheekvorm of aanbieder. U lost de huidige hypotheek vervroegd af, om vervolgens een nieuwe hypotheek af te sluiten. Vaak krijgt u dan te maken met een boete. Die boete is afhankelijk van hoe u de huidige hypotheek heeft afgesloten en voor hoe lang. Daarom is het ook nodig dat u zich goed laat adviseren, want deze optie levert niet voor iedereen financieel voordeel op.

Een ander woning kopen

Voelt u toch meer voor verhuizen of is de boete voor het oversluiten van uw hypotheek erg hoog, dan is het wellicht voor u prettiger en/of voordeliger om wel te gaan voor het kopen van een andere woning. Het is verstandig om een makelaar te laten komen voor een waardebepaling van uw huidige woning. Vaak kost u dit in eerste instantie niks. 

Wanneer u weet wat uw huis waard is, dan kunnen wij u meer duidelijk geven over hoeveel hypotheek u kunt krijgen en wat uw maandlasten worden voor een andere woning. Zo weet u ook waar u aan toe bent wanneer u een bod wilt uitbrengen op een andere woning.  

Let op! Verhuizen kost altijd geld

Houdt er rekening mee dat verhuizen altijd geld kost. Denk aan:

  • Makelaarskosten;
  • Taxatiekosten;
  • Notariskosten;
  • Het regelen van uw hypotheek en bijbehorende verzekering; 
  • Eventuele verbouwing etc..

Overwaarde van uw woning?

Dat is wel zo fijn! U zou de overwaarde ook weer mee kunnen nemen in de berekening van uw hypotheek. Ook de eventuele verbouwingskosten zou u van een stukje overwaarde kunnen doen.  

Laat u goed adviseren

Zo zijn er heel veel zaken waar u goed over na moet denken. Wij helpen u hier graag bij.

Hypotheek advies nodig?

Wat uw plannen ook zijn, wij adviseren u graag. Wij leggen u uit of de hypotheek die u nodig heeft bij uw inkomen past. U ontvangt handige tips en nuttige informatie. Wij vinden het belangrijk dat u goed en duidelijk bent geïnformeerd over uw mogelijkheden rondom een hypotheek.

Naast hypotheekadvies kunnen wij u ook een duidelijk en helder verzekeringsoverzicht geven en regelen. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 
Afspraak maken? Klik hier.

Graag tot snel!

Groet,

Objectief Nijkerk
Hypotheken & Verzekeringen

Pin It on Pinterest