U woont al jarenlang met veel plezier in uw huis. Leuke buurt, goed contact met uw buren, de winkels op fiets- of loopafstand, maar u wilt toch graag meer ruimte. Uw huis voldoet niet meer aan uw woonwensen. Wat moet u doen? En vooral in deze tijd met al die lage rentes. Waar doet u goed aan? Kunt u uw huidige huis zo verbouwen dat u nóg meer plezier erin kan beleven of biedt een ander huis u meer mogelijkheden en met wellicht lagere rentes.

Zet alles op een rijtje
Maak een lijstje voor uzelf van wat u prettig vindt in uw huidige woning en wat uw wensen zijn. Wij hebben alvast voor u op een rijtje gezet waar u aan moet denken bij verbouwen of verhuizen als het gaat om de financiering.

Verbouwen kost geld. Hoe lost u dat op?
Er zijn natuurlijk velen manieren om de verbouwing te financieren, maar voordat hiernaar gekeken kan worden check dan eerst even bij de gemeente waar u woont of u een vergunning nodig heeft voor de verbouwing.

Daarna is het tijd om te kijken en te informeren wat zo’n verbouwing kost en hoe u het gaat betalen? Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Spaargeld
  • Verhogen van uw hypotheek (bestaande).
    Heeft u een hogere inschrijving op uw hypotheek, dan kunt u eventueel zonder tussenkomst van een notaris de hypotheek verhogen tot het maximaal ingeschreven bedrag. Dat scheelt kosten.
  • Hypotheek oversluiten en verbouwen, moet u hiervoor wel naar de notaris. Hier zijn dus extra kosten aan verbonden. Uiteraard wordt er ook getoetst of het verhogen van uw hypotheek mogelijk is op basis van uw financiële situatie. Eventueel profiteert u van de lage rentes. Daarbij kijkt de geldverstrekker naar uw inkomen en naar de waarde die uw woning heeft na de verbouwing. Een taxateur kan op basis van uw verbouwingsplannen vaststellen wat de waarde van uw woning zal zijn na die verbouwing.
  • Financiering kleine verhogingen dan eventueel persoonlijke lening.

En verhuizen? Wat zijn hier de mogelijkheden van?
De tijden zijn veranderd. U bent natuurlijk al eerder een hypotheek aangegaan voor uw huidige woning. Maar hoe zit dat nu? Hoeveel hypotheek kunt u nu krijgen? Hoe zit het eigenlijk met uw huidige hypotheek? Houdt u geld over wanneer u uw huidige woning verkoopt of zit u dan met een restschuld? U wilt ook graag lekker op vakantie kunnen blijven gaan en leuke dingen blijven doen en niet alleen voor uw hypotheek aan het werk zijn.

Dit zijn natuurlijk een hoop vragen. Maar het zijn wel belangrijke vragen die u eerst beantwoord moet krijgen voordat u opzoek kunt gaan naar de woning die wel aan uw woonwensen voldoet.

Objectief Nijkerk = overzicht
Dat is het voordeel van Objectief Hypotheken & Verzekeringen. Wij kunnen alles voor u in kaart brengen of er mogelijkheden zijn en zo ja welke dat zijn. Zowel voor een verbouwing als een eventuele verhuizing. We maken een afspraak (en dat gaat gepaard met een lekkere bak koffie of thee aan onze gezellige tafel) en nemen het door. Voor onze afspraak laten wij weten wat wij nodig hebben van u, aan loonstroken etc. om een duidelijk overzicht te krijgen. En lukt het niet nu, dan wel in de toekomst!

Objectief Nijkerk kijkt vooruit!

Benieuwd geworden naar wat uw mogelijkheden kunnen zijn?
Kom langs of maak een afspraak!

Graag tot ziens bij Objectief Nijkerk!
Groet,
André en Bas

Pin It on Pinterest