Heeft u ze al in huis?

Wist u dat u wanneer u slaapt u niets of nauwelijks iets ruikt? Dit is bij brand natuurlijk levensgevaarlijk. Gelukkig blijft u gehoor wel alert tijdens het slapen. Het is daarom belangrijk om op elke verdieping van uw woning een rookmelder te hebben hangen.

Sinds 2003 zijn rookmelders al verplicht bij nieuwbouwwoningen, maar per 1 juli 2022 worden ze ook verplicht voor bestaande woningen én ook op elke verdieping van de woning.  

Geen rookmelders?

Dan kan dit consequenties hebben voor uw verzekering. Daarnaast kan u ook een boete van uw gemeente riskeren. Maar het meest belangrijke is dat het levensgevaarlijk voor uzelf is!  

Sinds 2020 is het aantal branden toegenomen. Dit komt onder andere doordat mensen veel meer thuis zijn sinds de coronapandemie. Alles wordt eens zoveel gebruikt; laptops en telefoons moeten aan de oplader om te kunnen werken en leren, de wasmachine, droger en vaatwasser staan vaker aan en we koken en bakken wat vaker, meer kans op vlam in de pan en ga zo maar door…

Kortom… rookmelders kunnen levens redden en schade beperken. 

Maar hoe bent u verzekerd?

Elke levensfase brengt verandering met zich mee. Wellicht ben u al goed verzekerd, maar u kunt ook over-verzekerd zijn of juist niet voldoende. En welke verzekeringen zijn belangrijk voor uw woning?

Inboedelverzekering
Met de inboedelverzekering verzekert u alle spullen in uw woning. Denkt u hierbij aan uw meubels, maar ook aan audioapparatuur, het servies en uw sieraden. Ook dekken sommige verzekeringen de schade die u per ongeluk zelf toebrengt aan uw inboedel. Bijvoorbeeld wanneer u uw laptop laat vallen of uw eigen dure vaas omstoot.

Opstalverzekering
Onder de dekking van een opstalverzekering valt uw woning en alles wat vast zit in en aan de woning. De opstalverzekering dekt schade door bijvoorbeeld storm, brand, waterschade of inbraak. Eventueel kunt u bij deze verzekering ook ruitschade meeverzekeren.

Benieuwd hoeveel rookmelders u nodig heeft?

Doe de ‘Rookmelderwijzer’ check op www.rookmelders.nl.

Laat u goed adviseren

Wij geven u een helder en duidelijk verzekeringsoverzicht passend bij uw situatie.
Bel met ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 
Afspraak maken? Klik hier.

Graag tot snel!

Groet,

Objectief Nijkerk
Hypotheken & Verzekeringen

Pin It on Pinterest