Op de derde dinsdag van september worden elk jaar de miljoenennota en de rijksbegroting voor het komende jaar bekendgemaakt. Deze plannen heeft u vast ook vernomen, maar wat betekent dit voor u als het om een woning kopen gaat? 

Het koffertje

En nee dan hebben we het niet over de gouden koffer van Linda de Mol helaas, maar het koffertje waarin de Miljoenennota, het Belastingplan, de begrotingen en bijbehorende stukken zitten, die de Koning zoals welbekend voorleest op de troon. Wij hebben een aantal belangrijke veranderingen voor u op een rij gezet die betrekking kunnen hebben op het verkrijgen van een hypotheek. 

Schenkingsvrijstelling

Per 1 januari 2023 wordt de schenkingsvrijstelling voor een eigen woning verlaagd. Waar ouders nu nog aan hun kind een bedrag van € 106.671,- voor een eigen woning mogen schenken verandert dit bedrag naar een schenking van € 27.231,-. Een van de redenen van deze verlaging is om starters meer een eerlijke kans te geven op het kopen van een eigen woning en om de ongelijkheid te verminderen. 

Overdrachtsbelasting jonge starters

Hier is een speciale regeling voor gemaakt. De jonge starter hoeft per 1 januari 2023 geen overdrachtsbelasting te betalen bij het kopen van de woning mits zij voldoen aan de voorwaarden. Een van die voorwaarden is dat de aankoopwaarde van de woning minimaal € 440.000,- moet zijn. U leest er meer over via deze link.

Objectief Hypotheken & Verzekeringen!

Wij begrijpen heel goed dat u met alle veranderingen soms door de bomen het bos niet meer ziet. 

Wij helpen het graag overzichtelijk voor u te maken en heten daarom niet voor niets ‘Objectief’. 
Dit betekent dat wij objectief kijken en ook blijven kijken. Wij kijken naar uw leefsituatie en uw inkomen(s). Wij kijken wat er eventueel mogelijk is en wat bij u past. Voor nu en in de toekomst. Want naast wonen in een mooie woning wilt u toch ook nog graag leuke dingen blijven doen?!  

Meer informatie of een afspraak maken voor advies over uw hypotheek en/of verzekeringen?

Wij willen het graag voor u in kaart brengen en bekijken daarmee ook direct of de hypotheek en/of verzekeringen passen bij uw huidige leefsituatie.

Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Graag tot snel!

Groet,

Objectief Nijkerk
Hypotheken & Verzekeringen

Pin It on Pinterest