Vaarwel

door geen kosten achter te laten

Een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd, keert uit bij overlijden. Nabestaanden kunnen met de uitvaartverzekering de uitvaart van de overledene bekostigen.

Een uitvaartverzekering kunt u zo standaard of uitgebreid als u wilt afsluiten. Dit is ook vaak afhankelijk van het vermogen dat iemand bezit en of hiermee (een deel van) de uitvaart kan worden betaald. De kosten voor een uitvaart zijn al snel € 10.000,-. Deze kosten kunnen oplopen als er specifieke wensen zijn. Daardoor is een uitvaartverzekering voor iedereen anders, want iedereen heeft zijn eigen ideeën over hoe het afscheid eruit moet zien.

Er zijn drie vormen van uitvaartverzekeringen
Bij een uitvaartverzekering kunt u kiezen uit een naturapakket, naturabedrag of een sommenpolis met een vrij besteedbaar bedrag.

Een naturapakket bestaat uit een pakket diensten (een naturapakketverzekering), waarmee u bent verzekerd van een goed geregelde uitvaart. Deze vorm wordt alleen aangeboden door gespecialiseerde uitvaartverzekeraars. Andere verzekeraars bieden kapitaalverzekeringen aan. Een kapitaalverzekering keert na overlijden een bedrag uit waarmee nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. Bij de vorm naturabedrag wordt een geldbedrag uitgekeerd dat nabestaanden aan kosten die samenhangen met de uitvaart kunnen besteden. Bijvoorbeeld door de verzekeraar, die ook uitvaartverzorger is, de uitvaart (met korting) te laten verzorgen of door naar een uitvaartonderneming naar keuze te gaan. Bij de keuze voor een sommenpolis kunnen nabestaanden ook van het geld op vakantie gaan.

Wat verzekert u met uw uitvaartverzekering?
Bij een uitvaartverzekering gaan wij niet uit van een standaard verzekerd bedrag. Wij kijken naar uw wensen voor straks. Weet u al wat uw wensen zijn? Door de uitvaartkostenmeter in te vullen, doorloopt u alle onderdelen van een uitvaart en ziet u direct welke kosten deze met zich meebrengen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over dit financiële product.

 

Pin It on Pinterest