Vervelende situaties de baas zijn

dankzij een passend verzekeringspakket

Een foutje of ongelukje overkomt iedereen wel eens. Wanneer het ongelukje iets groter is dan voorzien kan dit behoorlijk in de papieren gaan lopen. Om dit te voorkomen zijn er verzekeringen die dit risico afdekken. Maar welke verzekering dekt wat? En welke dekkingen overlappen elkaar? Objectief Hypotheken en Verzekeringen helpt u graag met deze vraagstukken en ondersteunt u wanneer u aanspraak maakt op uw verzekering. Een verzekering is er om gebruik van te maken, wanneer u deze het hardste nodig heeft.

Al uw schadeverzekeringen kunt u afsluiten via Objectief hypotheken en verzekeringen. Vanwege onze kennis en het daardoor bijkomende voordeel bij combinaties, ontvangt de best passende schadeverzekeringen. Inclusief al onze extra services.

Neem contact met ons op voor een kennismaking

 

Welke service ontvangt u wanneer u uw particuliere schadeverzekeringen bij ons afsluit?

  • Wij ontzorgen u door veranderingen continu in de gaten te houden.
  • Wij zorgen dat uw verzekeringspakket op maat blijft en passen deze, indien nodig, aan.
  • Dankzij onze kennis adviseren wij u over wat de mogelijkheden zijn en zijn wij op de hoogte van de ‘kleine lettertjes’.
  • U ontvangt gemak door als totaalrelatie uw schadeverzekeringen in één pakket bij ons af te sluiten met daarbij uw vaste aanspreekpunt.
  • Wij zijn onafhankelijk van verzekeringsmaatschappij en kunnen daardoor altijd de best bij u passende schadeverzekeringen afsluiten.
  • Wij begeleiden u in het schadeproces.
  • U heeft bij ons altijd een persoonlijk contact.

Objectief opstalverzekeringOpstalverzekering
Bij het afsluiten van een hypotheek, verplicht de bank u meestal om een opstalverzekering, inclusief glas, voor uw woning af te sluiten. Heeft u een huurwoning, dan moet u eigen verbeteringen aan uw huurwoning zelf verzekeren. Dit is het zogenaamde huurdersbelang.

Onder de dekking van een opstalverzekering valt uw woning en alles wat hier muur en nagel vast aan zit. De opstalverzekering dekt schade door bijvoorbeeld storm, brand of inbraak. Eventueel kunt u bij deze verzekering ook ruitschade mee verzekeren. Wij berekenen voor u voor welk bedrag u uw woning het beste kunt verzekeren en bekijken samen met u welk eigen risico u hierbij kunt en wilt lopen.

Objectief autoverzekeringAutoverzekering
U bent wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten wanneer u in het bezit bent van een auto. Wel mag u zelf bepalen of u een uitgebreidere dekking wilt.

Wij kijken naar de waarde van uw auto en geven u advies over welke verzekering en eventuele dekking het beste bij uw auto past. Uit ons brede aanbod aan verzekeringsmaatschappijen selecteren wij de aanbieder die qua voorwaarden bij u past. En mocht u schade hebben, dan helpen wij u bij de afwikkeling van uw schade.

Uiteraard kunt u ook voor uw motor-, scooter- of bromfietsverzekering bij ons terecht.

Objectief imboedelverzekeringenInboedelverzekering
Met de inboedelverzekering verzekert u alle spullen in uw woning. Denkt u hierbij aan uw meubels, maar ook aan audioapparatuur, het servies en uw sieraden. Ook dekken sommige verzekeringen de schade die u per ongeluk zelf toebrengt aan uw inboedel. Bijvoorbeeld wanneer u uw laptop laat vallen of uw eigen dure vaas om stoot.

U ontvangt van ons advies over de waarde van uw inboedel en wij zoeken hierbij een verzekering met een scherpe premie.

Objectief reisverzekeringDoorlopende reisverzekering
Wanneer u langer dan 14 dagen per jaar op vakantie gaat of weekendjes weg boekt, dan is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan steeds opnieuw een losse reisverzekering afsluiten.

Bij doorlopende reisverzekering kunt u kiezen voor verschillende dekkingen. Samen met u bekijken wij of u bij een uitgebreidere dekking niet dubbel bent verzekerd. Soms dekt een zorgverzekering bijvoorbeeld de geneeskundige kosten op uw vakantie en hoeft u deze dus niet extra via een dekking in uw reisverzekering op te nemen.

Objectief schade en letsel verzekeringenAansprakelijkheid
Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u aan derden toebrengt. Het kan hierbij gaan om schade die u per ongeluk in het huis van een ander veroorzaakt, maar ook om letselschade.

Objectief rechtsbijstandRechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering ontvangt u de juiste en betaalbare ondersteuning wanneer u rechtshulp nodig hebt. U kunt uw rechtsbijstandverzekering opbouwen uit verschillende modules. Zo bepaalt u zelf voor welke rechtshulp u verzekerd wilt zijn: Verkeer, Consument & Wonen, Inkomen, Fiscaal & Vermogen.

Veel gestelde vragen over particuliere verzekeringen:

Kan ik mijn verzekering pakket online bekijken?

Op de pagina Inloggen Intrasurance kunt u uw online verzekeringsdossier inzien. Wanneer u via uw iPad of iMac wilt inloggen, kan het zijn dat u geen inlogscherm ziet. Past u dan het onderstaande toe:

Op de iMac:
– Open Safari
– Klik in het menu op ‘Safari’
– Ga naar ‘Voorkeuren’
– Klik op het tabblad ‘Privacy’
– Zet bij ‘Cookies en websitegegevens’ het bolletje aan bij ‘Sta altijd toe’

Op de iPad:
– Gaan naar ‘instellingen’
– Gaan naar ‘Safari’
– Ga naar ‘Blokkeer cookies’
– Zet deze op ‘Sta altijd toe’

Waarom zou ik mijn verzekeringen onderbrengen bij Objectief Hypotheken en verzekeringen?

Objectief Hypotheken en Verzekeringen uit Nijkerk is een onafhankelijk tussenpersoon. Wij hebben de kennis en ervaring om u een advies op maat te kunnen geven. Dit doen wij door u vragen te stellen en zo samen een risico analyse op te maken. Welke financiële risico’s u loopt u? Hoe kunt u ervoor zorgen dat u deze risico’s afdekt? Wat zijn de polisvoorwaarden? Wat kost een verzekering? Waarom zou u wel of juist niet een verzekering nemen? Wij werken samen met vrijwel alle geldverstrekkers en verzekeraars en vergelijken voor u al hun producten met elkaar. Zo kunnen we het meest geschikte en passende financiële product voor u afsluiten.

Wat is de meerwaarde van Objectief Hypotheken en verzekeringen?

Wij streven ernaar om ons in uw situatie in te leven. Persoonlijk contact en service staat voor ons bovenaan. Wij omschrijven onszelf ook wel als uw financiële huisarts. Dit betekent dan ook dat u met al uw financiële vragen bij ons terecht kunt. Onze manier van werken wordt gewaardeerd. Bekijkt u onze recensies bij Advieskeuze en Independer (voorheen waren wij Stormfinance Nijkerk).

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

Een adreswijziging is vaak belangrijker dan u denkt. Zo zijn de premies vaak afhankelijk van de postcode. Het kan dus zijn dat het door u verzekerde bedrag van uw opstal en inboedelverzekering moet worden aangepast. Wij zoeken dit direct voor u uit. Wanneer u uw huisadres wilt wijzigen, kunt u dus contact met ons op nemen via telefoonnummer 088-0808300.

Is het veilig om een verzekering af te sluiten via internet?

Objectief Hypotheken en Verzekeringen biedt u een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving. Om dit te realiseren kunt u standaard gebruik maken van Secure Sockets Layer (SSL), een technische standaard die u in staat stelt om op veilige wijze uw gegevens over internet te verzenden. Hierdoor zijn andere partijen niet in staat om uw gegevens te onderscheppen en te lezen; zelfs niet door systeembeheerders binnen een intranetomgeving. Op deze wijze is uw privacy gewaarborgd.

Kan ik ervan uit gaan dat mijn persoonlijke gegevens niet worden misbruikt?

De persoonlijke gegevens die u invoert zijn en blijven altijd uw gegevens. Uw gegevens worden nooit doorgegeven aan derden. Uiteraard onderschrijven wij alle wettelijke bepalingen en voorschriften op het gebied van bescherming van persoonsgegevens en privacy, zoals die staan in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Daarbij conformeren wij ons aan de richtlijnen van de Stichting Klachteninstituut Verzekeringen, GIDI-code, CEA-handleiding en Keurmerk Consument & Geldzaken.

Hoe kan ik mijn verzekering wijzigen?

Laat u dit alstublieft aan ons over. Wij zijn er om u te ontlasten en daarom voeren wij graag zelf de mutaties of wijzigingen door. Daarbij komt dat wij de expertise hebben en misschien is de wijziging wel complexer, dan dat u denkt. Neemt u daarom gerust contact met ons op om wijzigingen door te geven.

Wat moet ik doen met verzekeringen die nog niet zijn afgelopen?

Informeer hoe lang uw verzekeringen nog lopen en welke opzegtermijn van toepassing is. Vaak is een telefoontje naar uw verzekeraar voldoende om hierover duidelijkheid te krijgen. Wij kunnen dit helaas niet voor u doen, omdat wij geen informatie ontvangen over een contract waar wij geen partij in zijn. Uiteraard kunnen we wel samen met u bellen om naar de juiste informatie te vragen.

Kan ik ervan uit gaan dat mijn persoonlijke gegevens niet worden misbruikt?

In de meeste gevallen dekt de zorgverzekering uw kosten voor geneeskundige hulp in het buitenland niet of slechts gedeeltelijk. De hoogte van de vergoeding voor in het buitenland gemaakte kosten voor noodzakelijke medische zorg, wordt door uw zorgverzekeraar bepaald op basis van de tarieven die gangbaar zijn in Nederland. Het is daardoor mogelijk dat u moet bijbetalen of dat u helemaal geen vergoeding krijgt van uw zorgverzekeraar. De dekking geneeskundige kosten binnen uw reisverzekering, is een aanvulling op uw zorgverzekering. Afhankelijk van uw zorgverzekering en uw reisbestemming is het aan te raden om deze kosten mee te verzekeren.

Geldt er een wachttijd voor de rechtsbijstandverzekering?

Ontstaat het geschil binnen drie maanden na de ingangsdatum van de verzekering, dan ontvangt u geen dekking van uw rechtsbijstandverzekering. Wanneer het geschil een arbeidsconflict betreft, geldt er een wachttijd van zes maanden. Bij onteigening is dit twaalf maanden. Heeft u direct voorafgaand aan de ingangsdatum van de verzekering bij een andere verzekeraar een verzekering met dezelfde dekking gehad, dan geldt de wachttijd niet.

Hoe kan ik met mijn rechtsbijstandverzekering juridisch advies opvragen?

Om juridisch advies aan te vragen, moet u zelf telefonisch contact opnemen met uw rechtsbijstandsverzekeraar. Neem daarvoor eerst contact met ons op. Wij hebben de juiste contactgegevens en polisnummer. Na het melden van de schade neemt de rechtsbijstandsverzekeraar de zaak in behandeling en kan er om juridisch advies worden gevraagd.

Valt het verhuren van een woning onder de rechtsbijstandverzekering particulier en gezin?

Nee, het verhuren van een woning wordt als een bedrijfsmatige activiteit aangemerkt. De rechtsbijstandverzekering particulier en gezin biedt alleen dekking voor particuliere activiteiten.

Hoe bereken ik de herbouwwaarde van mijn woning?

Wanneer uw woning totaal verloren is gegaan, ontvangt u een herbouwwaarde om uw woning opnieuw te bouwen, in dezelfde staat en kwaliteit waarin het was. Met de herbouwwaardemeter van het verbond van verzekeraars kunt u de herbouwwaarde van uw woning berekenen. Via hun inboedelwaardemeter bepaalt u de waarde van uw inboedel.

Wat moet ik doen bij schade?

Het is belangrijk dat u een schade direct meldt. Dit doet u door ons te bellen op telefoonnummer 088-08 08 300 of door het schadeformulier gebruiken.

Waar kan ik terecht met een vraag of opmerking over een schade?

Neem altijd contact met ons op wanneer er iets onduidelijk is. Heeft u een schadenummer, houd dit dan bij de hand als u ons belt. Uiteraard kunt ons ook mailen: andre@objectief.nl.

Waar moet ik mijn schade laten repareren?

U bent in principe vrij in het kiezen van een bedrijf dat uw schade kan herstellen. Alleen kan dit op het eigen risico van invloed zijn. Kijk daarvoor naar de voorwaarden bij het verzekeringsproduct of neem contact met ons op. Zodra u uw schade online heeft gemeld, ontvangt u via de mail informatie over de wijze waarop de schade wordt afgehandeld.

Hoe zet ik mijn autoverzekering om als ik mijn auto inruil?

Zodra u bij het autobedrijf bent om uw nieuwe auto op te halen, belt u Objectief Hypotheken en Verzekeringen op telefoonnummer 088 – 08 08 300 en vraagt u om direct de mutatie uit te voeren op de lopende verzekering. Het liefst belt u ruim van tevoren om de toekomstige mutatie door te geven. Vaak mogen wij een voorlopige dekking geven, maar in sommige gevallen mogen wij dit niet en dan zou het vervelend zijn, dat u nog niet mag gaan rijden met uw nieuwe auto.

Hoe zit het met mijn schadevrije jaren?

Het kortingspercentage voor uw verzekering wordt bepaald door het aantal jaren dat u schadevrij heeft gereden. In het geval van een auto wordt het aantal schadevrije jaren van elke verzekerde in de landelijke database, Roy-data, geregistreerd. Onze partners controleren het aantal door u opgegeven schadevrije jaren in Roy-data. Als u een verzekering heeft beëindigd, ontvangt u van uw verzekeraar een bonus/malus-verklaring, met daarin het door u opgebouwde aantal schadevrije jaren.

Kan ik een verzekering afsluiten bij een negatief aantal schade vrije jaren?

Als u door schade een negatief aantal schadevrije jaren heeft opgebouwd, valt u onder een bijzonder risico. U kunt contact met ons opnemen, zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen beoordelen.

Ik ga privé rijden, heb geen bonus/malus-verklaring vanuit een leaseverleden, maar rijd al een aantal jaren schadevrij. Hoe werkt dit?

Er kunnen geen schadevrije jaren worden overgenomen van leaseverklaringen. Omdat een leaseverklaring een officieel document is, kunnen er doorgaans wel extra treden worden overgenomen op de nieuwe personenautoverzekering.

Wat moet ik doen als ik mijn auto heb verkocht?

Wanneer u zelf een andere auto heeft gekocht, kunt u de verzekering op de omruildatum wijzigen. U kunt dan de verzekerde condities aanpassen aan de nieuwe omstandigheden.

Wat gebeurt er wanneer ik meer kilometers rijd dan opgegeven?

Wanneer u meer kilometers rijdt dan opgegeven, kunt u in een andere categorie komen. Dit kan gevolgen hebben voor uw premie. Het niet opgeven van het juiste aantal kilometers kan ook een gevolg hebben voor de afhandeling bij eventuele schade

Kan ik een verzekering afsluiten voor een voertuig dat langere tijd niet verzekerd is geweest?

Als het voertuig voor een langere periode niet verzekerd is geweest, wordt deze niet automatisch geaccepteerd voor een verzekering. Er kan namelijk schade zijn ontstaan en dat risico wil de verzekeringsmaatschappij uitsluiten. Neem contact met ons op, zodat wij voor u kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Wat is een vrijwaringsbewijs?

Een vrijwaringsbewijs krijgt u als u uw auto verkoopt. Met dit vrijwaringsbewijs toont u aan dat u niet langer de juridische eigenaar bent van de auto en dus niet meer aansprakelijk voor de voertuig gebonden verplichtingen, zoals het betalen van APK, motorrijtuigenbelasting en de verzekering. Verkoopt u uw auto aan een door de RDW erkend autobedrijf, dan stellen zij een vrijwaringsbewijs op. Verkoopt u uw auto aan een particulier persoon, dan dient de koper hiervoor zorg te dragen bij het postkantoor.

Welke autoverzekering heb ik nodig als ik met of aan andermans auto schade veroorzaak?

De volledige cascodekking / all riskdekking van de autoverzekering vergoedt de schade die u toebrengt aan de door u geleende auto. Houdt u er wel rekening mee dat als de schade-oorzaak door uw schuld is ontstaan, er een terugval in bonus / maluskorting en dus een stijging van de toekomstige jaarpremie uit deze claim ontstaat. Maak dus goede afspraken voordat u in de auto van een ander gaat rijden. Is de auto die u leent WA of WA-beperkt casco verzekerd, dan is schade aan de auto door uw toedoen niet verzekerd. Uiteraard is de schade aan derden wel verzekerd. Let op! U kunt in dit geval géén beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Pin It on Pinterest