Verzeker de toekomst

en die van je dierbaren

Objectief overlijdensrisicoEen overlijdensrisicoverzekering dekt de financiële gevolgen die u loopt wanneer u of uw partner komt te overlijden. Overlijdt u binnen de looptijd van de verzekering, dan keert de verzekeraar het bedrag dat u hebt verzekerd op uw leven uit aan uw nabestaanden.

Bijna alle verzekeraars bieden een overlijdensrisicoverzekering aan die u kunt afsluiten op twee levens. Degene op wiens leven de verzekering is afgesloten, is de verzekerde. De begunstigde is degene die de uitkering ontvangt. De begunstigde kan de achterblijvende partner zijn, maar het is ook mogelijk om uw kinderen begunstigden te laten zijn.

Wanneer kiest u voor een overlijdensrisicoverzekering?
Als u, uw partner of andere nabestaanden financieel in de problemen komen als u of uw partner overlijdt, kunt u kiezen voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Hiermee kan de hypotheek worden betaald, maar het is ook mogelijk om hiermee de kosten voor studerende kinderen te betalen of een eventuele uitbreiding van de kinderopvang. Ook kunt u met een overlijdensrisicoverzekering het pensioengat aanvullen dat nu ontstaat. Wanneer er voldoende vermogen is, is het niet altijd nodig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Let u er wel op dat een overlijdensrisicoverzekering een tijdelijk karakter heeft. Deze keert alleen uit wanneer u in de afgesproken looptijd komt te overlijden. Een uitvaartverzekering keert na een overlijden altijd uit. U verzekert daarmee immers de uitvaart.

Overlijdensrisicoverzekeringen; passend bij hypotheekvormen

Overlijdensrisicoverzekering met gelijkblijvend kapitaal
De uitkering bij overlijden is tijdens de looptijd van de verzekering altijd gelijk aan het verzekerde bedrag. Deze overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gebruikt in combinatie met de aflossingsvrije hypotheek.

Overlijdensrisicoverzekering met annuitair dalend kapitaal
De uitkering bij overlijden is ongeveer gelijk aan het verschil tussen het opgebouwde vermogen en de (hypotheek-)schuld. U lost af op uw hypotheek, waardoor uw vermogen stijgt en daarmee het bedrag dat u nodig heeft om uw hypotheekschuld af te lossen lager. Deze overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gebruikt in combinatie met een annuïteitenhypotheek.

Overlijdensrisicoverzekering met lineair dalend kapitaal
Het verzekerde bedrag neemt jaarlijks met een gelijk bedrag af. In het begin van de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering wordt dus een hoger bedrag uitgekeerd bij overlijden dan aan het eind van de looptijd. Deze overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gebruikt in combinatie met een lineaire hypotheek.

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze verzekering.

 

Pin It on Pinterest