Net even die extra speelruimte

door een lening die bij u past

Objectief kredietVoor ieder doel kan wel een lening worden afgesloten. Of het nu om een auto, een extra financiële armslag of een verbouwing gaat. Er zijn verschillende soorten leningen. Maar weet: als u geld leent, betaalt u rente over het geleende bedrag. U betaalt dus altijd meer terug dan u heeft geleend. Kies daarom heel bewust als u kiest voor een lening.

Wilt u een lening afsluiten, dan helpen wij u graag bij het maken van de juiste afwegingen. Wij stellen u altijd eerst vier vragen:

  1. Heeft u de lening echt nodig?
  2. Heeft u goed zicht op uw uitgaven en inkomsten?
  3. Blijft uw financiële situatie de komende jaren ongeveer hetzelfde?
  4. Heeft u nog andere leningen?

Persoonlijke lening
Bij een persoonlijke lening, leent u tegen een aantrekkelijke vaste rente en weet u precies waar u aan toe bent. Voor een persoonlijke lening wordt vaak gekozen als u geld nodig heeft voor een grote aankoop, zoals een verbouwing of een nieuwe auto. Besteedt u de lening aan woningverbetering, dan is de rente fiscaal aftrekbaar

Doorlopend krediet
Een doorlopend krediet is een flexibele lening waarmee u onverwachte uitgaven gemakkelijk kunt opvangen. Een doorlopend krediet kunt u gebruiken wanneer u geld wilt opnemen wanneer u het nodig heeft en niet meer wilt lenen dan dat bedrag.

Huiseigenaren
Als huiseigenaar leent u tegen een lagere rente en onder aantrekkelijke voorwaarden. Voor deze lening wordt vaak gekozen wanneer men geld achter de hand wil hebben voor een eventuele verbouwing. Of om de kosten koper of restschuld te kunnen financieren.

Neem contact met ons op voor meer informatie over dit financiële product.

Veelgestelde vragen over lenen en krediet:

Waarom wordt mijn aanvraag getoetst en geregistreerd bij het BKR?
Objectief Hypotheken en Verzekeringen is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie. Als u een lening bij ons aanvraagt, zijn wij verplicht om bij het BKR te toetsen of u nog meer leningen heeft. En of u altijd aan uw betalingsverplichtingen heeft voldaan en voldoet. Zo kunnen we mede beoordelen of het verantwoord is om u een lening te geven. Als u een lening bij ons afsluit, moeten we dit ook altijd melden aan het BKR.
Ik heb (nog) geen vast dienstverband, kan ik dan lenen?

Als u een inkomen heeft, maar (nog) geen vast dienstverband, zijn er soms toch mogelijkheden voor een lening. U moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

– U bent 25 jaar of ouder
– U staat als positief bekend bij het BKR
– U heeft een arbeidsverleden van minimaal twee jaar

In onze vergelijking houden wij rekening met de belangrijkste voorwaarden waarop een verzekeraar uw aanvraag goedkeurt. Ook het dienstverband is een voorwaarde waar rekening mee wordt gehouden. Niet elke aanbieder is hierin open, waardoor het aanbod op onze site beperkt kan zijn. Uw mogelijkheden zijn uiteraard groter als u van uw werkgever een intentieverklaring krijgt. Met deze verklaring geeft uw werkgever aan dat ze bereid is om u een vast dienstverband te geven.

Welke rente betaal ik voor een lening?
Voor een lening betaalt u de effectieve rente. Dit is de werkelijke rente die u jaarlijks betaalt. Een effectieve rente bestaat uit de nominale rente en de kosten die een kredietverstrekker maakt.
Wat zijn de verschillen tussen doorlopend krediet en persoonlijke lening?

De belangrijkste verschillen tussen het doorlopend krediet en de persoonlijke lening:

Doorlopende krediet
Vaste of variabele rente: variabel, kan wijzigen
Vaste maandlast gedurende looptijd: ja
Looptijd vast: nee
Afgeloste bedragen opneembaar: ja
Boetevrij aflossen: ja

Persoonlijke lening
Vaste of variabele rente: rente staat vast tijdens looptijd
Vaste maandlast gedurende looptijd: ja
Looptijd vast: ja
Afgeloste bedragen opneembaar: nee
Boetevrij aflossen: soms, laat u door ons informeren

Welke leningen zijn er?

Continu krediet
Het kenmerk van een continu krediet is dat afgeloste bedragen weer op te nemen zijn. Bekende vormen van een continu krediet zijn het doorlopende krediet en het WOZ Krediet (doorlopend krediet waarbij je woning als onderpand dient). Ook een roodstand op een betaalrekening, een credit card en veel hypotheken kunnen worden gezien als continu krediet. Bij een hypotheek volgt er meestal eerst een inkomens- en lasten toets alvorens je geld kunt opnemen.

Aflopend krediet
Bij een aflopend krediet kunt u afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Dit heeft als voordeel dat u precies weet wanneer u van de lening af bent. De meest bekende vorm van aflopend krediet is een persoonlijke lening of autolening.

Pin It on Pinterest