Elk jaar kunnen er veranderingen zijn omtrent een hypotheek.

Ook in 2019 is er wel het één en ander veranderd. Wij hebben een aantal wijzigingen voor u op een rij gezet.

Hogere maximale hypotheek door loonstijging

Jaarlijks worden de inkomensnormen in samenspraak met de Nibud vastgesteld. De gemiddelde inkomsten en uitgaven bepalen hoeveel van uw inkomen u mag besteden aan de hypotheek.
Bij de inkomenstoets maken wij gebruik van de zogenaamde financieringslastpercentages. Uit de financieringslastpercentages van 2019, blijkt dat deze grotendeels hetzelfde blijven. Alleen inkomens tot 28.000 euro mogen iets meer van het inkomen gebruiken voor de hypotheek.
Toch stijgt in 2019 voor veel huishoudens de maximale hypotheek. Dit komt omdat dit jaar rekening gehouden wordt met een gemiddelde loonstijging van 2,9%.

Niet meer lenen dan de woningwaarde

Ook in 2019 kan niet meer geleend worden dan de woning waard is. Vroeger was dat anders, maar hier zijn strengere regels voor opgezet. Mits u energiebesparende maatregelen neemt. Bij energiebesparende maatregelen kunt u volgens de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie een hypotheek afsluiten tot 106% van de waarde van de woning. Maar wel heeft u eigen geld nodig om de woning te kunnen kopen. Denk hierbij aan overdrachtbelasting en de financiering van de woning (hypotheek, notaris, taxatie en eventuele NHG).
Voor starters kan dit soms moelijk worden, maar hier zijn mogelijkheden voor. Verbouwingen kunnen wel nog eventueel meegefinancierd worden (de taxateur geeft dan ook een waarde na verbouwing af). Of er mogelijkheden hiervoor zijn en zo ja welke, hangt af van een aantal factoren.
Maar dit kunnen we dan samen ‘Objectief’ bekijken bij ons op kantoor.

Meer NHG

Vanaf dit jaar kunnen meer mensen in aanmerking komen voor een NHG-hypotheek. Waarom kiezen mensen voor NHG? Met een NHG-garantie loopt u als huizenbezitter minder financiele risico’s. Als u bij gedwongen verkoop van een woning niet de volledige hypotheeklening kunt afbetalen, zorgt de NHG-garantie ervoor dat de geldverstrekker volledig wordt gecompenseerd. Daarnaast heeft NHG vaak een aantrekkelijkere rente.
Wanneer kunt u in aamerking komen voor een NHG? Als de koopsom niet hoger is dan 290.000 euro. De maximale koopsom is hiermee in 2019 met 25.000 euro omhoog gegaan.

Goed advies

Het ontvangen van een goed hypotheekadvies is erg belangrijk voor u. Uw hypotheek neemt u jaren met u mee, dus u wilt graag dat deze bij u past. Kies daarom voor onafhankelijk hypotheekadvies. Laat u goed informeren over uw mogelijkheden.

Gratis hypotheek gesprek aanvragen? Dat kan!

Tijdens ons gratis hypotheekgesprek ontvangt u van ons een eerste indicatie van uw maandlasten. Ook kunnen wij u vertellen of de hypotheek die u nodig heeft bij uw inkomen past. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Klik op deze link of neemt telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. De goedkoopste manier om aan objectieve informatie te komen. 

Objectief Nijkerk kijkt vooruit!

Graag tot snel bij Objectief Nijkerk.
Groet, André en Bas

Pin It on Pinterest