Door de krapte op de huizenmarkt en om meer kans te maken op een geaccepteerd bod, zou u kunnen bieden op een huis zonder voorbehoud van financiering. Want voor u het weet gaat anders ook deze woning aan uw neus voorbij. 

Wij begrijpen het idee! 

Maar… het is belangrijk om bij het kopen van een woning helder en correct te blijven handelen voor u iets doet waardoor u in de problemen komt. 

Een aantal risico’s op een rij:

  • Krijgt u toch uw hypotheek niet rond en heeft u het huis gekocht zonder voorbehoud van financiering? Dan moet u een boete betalen aan de verkoper. Dit bedrag is vaak 10% van de koopsom. 
  • Groter risico bij overbieden. U kunt niet meer lenen dan 100% van de waarde van de woning.
  • En vergeet naast de koopsom de kosten koper niet, dit zijn de kosten naast de hypotheek die u betaalt om eigenaar van de woning te kunnen worden.
  • Onvoorziene kosten: de woning ziet er goed uit en dus gaat u over tot koop, maar die lekkage in de kelder of die vochtplek op de muur had u niet eerder opgemerkt. 

“U moet geen oude schoenen weggooien voor u nieuwe hebt”

Kent u dit spreekwoord? In deze tijd van de krapte op de huizenmarkt is dit echt van toepassing. Want ook uw eigen woning is hoogstwaarschijnlijk voor een mooi bedrag getaxeerd en kunt u snel verkopen. Vergeet niet dat u ook weer wat terug wilt kopen en dat dit in deze tijd minder snel kan gaan dan u wellicht in gedachten heeft. 

Zorg voor een goed en duidelijk financieel overzicht voor u gaat kopen en verkopen. Dat, wanneer u een woning op het oog heeft, u weet wat u financieel kan en eventueel kan verbouwen. Laat u hierin goed adviseren.

Meer informatie of een afspraak maken voor hypotheekadvies?

Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Graag tot snel!

Groet,

Objectief Nijkerk
Hypotheken & Verzekeringen

Pin It on Pinterest