Wij vertellen u er in deze blog meer over

Het is natuurlijk nooit leuk te horen dat het land waar u een reis naar geboekt hebt onveilig is. Er komen dan ineens een hele hoop vragen naar boven. Kunt u hier nog wel naartoe? En hoe zit het dan met uw verzekeringen? Helaas kunt u niet altijd alles van tevoren aanzien komen maar u kunt wel goed voorbereid op reis gaan.

Voordat u gaat…

Bent u goed verzekerd? Heeft u een annuleringsverzekering en/of reisverzekering?
De belangrijkste reden om verzekeringen voor een reis af te sluiten, is dat u hulp krijgt in onvoorziene (nood)situaties. Denk hierbij aan het eerder moeten afbreken van uw reis door een ongeval, ziekte of overlijden. Ook wanneer u bijvoorbeeld langer moet blijven door één van die redenen.

Er zijn ook tal van andere redenen waardoor u genoodzaakt wordt uw reis om te boeken of te annuleren. Denk aan onveilige situatie welke in een land kan afspelen. Hoe zit het dan met uw verzekeringen? En waar moet u op letten? Hieronder een aantal drastische voorbeelden.

Oorlog

Zoals wij allemaal helaas weten is er sinds begin dit jaar oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Oorlog is natuurlijk verschrikkelijk en het wordt uiteraard ook sterk afgeraden om naar oorlogsgebied af te reizen. Naast dat het onveilig is voor uzelf, kunnen wij u als tussenpersoon voor uw verzekeringen ook weinig tot geen hulp bieden. Er wordt namelijk door de verzekeraars geen dekking als gevolg van oorlog geboden. 

Overige calamiteiten

Het kan voorkomen dat er ineens een natuurramp plaatsvindt in het gebied waar u op vakantie bent. Denk bijvoorbeeld aan een bosbrand door droogte. U wilt dan het liefst vanwege de onveilige situatie uw hele vakantie annuleren of eerder terug naar huis. Dan geldt bijna altijd dat deze kosten niet zijn gedekt onder de standaard annuleringsdekking. Wij kunnen samen met u bekijken welke verzekering wel (een deel van) de kosten vergoed. Wat sowieso belangrijk is om goed te bekijken of de reisorganisatie waar u wilt boeken is aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Calamiteitenfonds

Wat houden calamiteiten in? Calamiteiten zijn bijzondere situaties die veroorzaakt zijn door oorlog of een natuurramp en die zeer ongewoon zijn in het bezochte land in een bepaalde periode. Om het financieel risico voor reizigers te verlagen is het Calamiteitenfonds opgericht. Reisorganisaties kunnen zich hierbij aansluiten. Via deze link kunt u zien welke reisorganisaties erbij zijn aangesloten en wanneer u eventueel een beroep kunt doen op het fonds.

Bekijk het reisadvies van het land waar u naartoe gaat

Bekijk ten alle tijde van tevoren of het land waar u naartoe gaat veilig is en welk reisadvies hierin gegeven wordt. Mocht u van tevoren al te weten zijn gekomen dat het onveilig is naar waar u naartoe gaat, wellicht kunt u dan bij uw reisorganisatie nog omboeken. 
Om te zien welk reisadvies voor welk land gegeven wordt kunt u dit gemakkelijk bekijken via www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies.

Meer informatie of een afspraak maken voor advies in uw verzekeringen?

Neem contact met ons op of maak een afspraak.

Graag tot snel!

Groet,

Objectief Nijkerk
Hypotheken & Verzekeringen

Pin It on Pinterest