Wij geven u graag een aantal tips waar u aan moet denken bij samenwonen. 

1. Laat u goed adviseren voor u een hypotheek afsluit.

Wat enorm belangrijk is dat u zich goed laat adviseren bij het afsluiten van uw hypotheek. Een hypotheek sluit u niet zomaar af. U neemt een hypotheek jaren met u mee, dus u wilt graag dat deze bij u past. 

Het lijkt zo simpel, samenwonen. U koopt samen met uw partner een woning. U richt uw woning dan gezellig samen in en klaar! Dat hoort er natuurlijk zeker bij, maar er zijn nóg belangrijker zaken die erbij komen kijken.

Wij geven u onafhankelijk hypotheekadvies. Tijdens ons eerste gesprek met u vertellen wij wat u kunt lenen en ontvangt u van ons een eerste indicatie van uw maandlasten. 

2. Bespreek samen de financiën

Als jullie samen een huis kopen dan betalen jullie allebei hetzelfde deel van de hypotheeklasten. Maar het komt ook voor dat de één wat meer eigen geld inbrengt dan de ander. We gaan er natuurlijk vanuit dat jullie samen ‘lang en gelukkig leven’, maar helaas kan dat ook anders gaan. 

Laat het verschil eventueel vastleggen in de eigendomsakte van jullie woning of in een samenlevingsovereenkomst. Mochten jullie door omstandigheden uit elkaar gaan, dan wordt de winst – of het verlies – na de verkoop volgens die verhouding verdeeld.

Zijn jullie al getrouwd? Dan is dat al geregeld!

3. Verzekeringen

U wilt graag zorgeloos wonen toch? Dan is goed verzekerd zijn erg belangrijk. Wij stellen graag een woonpakket met u samen, zodat u niet snel voor verrassingen en extra kosten komt te staan.

Wat verstaan we onder andere onder een woonpakket-verzekering?
– Inboedelverzekering
– Opstalverzekering
– Aansprakelijkheidsverzekering
– Rechtsbijstandverzekering

Ook kunt u hier uw autoverzekering, reis- of annuleringsverzekering en eventuele andere particulieren verzekeringen aan toevoegen. Wij bekijken dan samen wat het beste bij uw woonsituatie past!

4. Als uw partner overlijdt?

Wat als u of uw partner komt te overlijden? Wij begrijpen goed dat u hier niet aan wilt denken, maar dit is hét moment waarop u juist erover na moet denken. Een overlijdensrisicoverzekering dekt de financiële gevolgen die u loopt wanneer u of uw partner komt te overlijden. Overlijdt u binnen de looptijd van de verzekering, dan keert de verzekeraar het bedrag dat u hebt verzekerd op uw leven uit aan uw nabestaanden. 

Regelt u niets? Dan heeft u of u partner nergens recht op, ook al woont u al 30 jaar samen.

Wij regelen het voor u!

Dan weet u zeker dat het goed zit, en u zorgeloos kunt wonen. En de kosten voor dit eerste gesprek betalen wij voor u!

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. 
Afspraak maken? Klik hier.

Graag tot snel!

Groet,

Objectief Nijkerk
Hypotheken & Verzekeringen

Pin It on Pinterest